skedvi

Livsmedelsindustrin är Sveriges snabbast växande industrigren och nya företag som vill slå sig in på marknaden ploppar upp hela tiden. Men hur går det och vilka utmaningar och mål finns det? Livsmedelsföretagen har  tittat närmare på saken och visar sina resultat i Startuprapporten 2017.

Bilden: En fjärdedel av de nya matföretagen är bagerier. Anders Åkerberg från Skedvi Bröd visar hur deras tillverkning av handgräddat knäckebröd går till.

Läs mera...

av: Marie 24 maj vid: 10:32 1 1600
sparad under: Livsviktigt artikel,

sjavscanning

Mer än hälften av kunderna använder sig av självscanning i dagligvaruhandeln. Var fjärde butik erbjuder sjävscanning idag. Det är en fördubbling sen 2010.

Läs mera...

av: Marie 24 maj vid: 10:28 2 1599
sparad under: Livsviktigt artikel,

nyttig mat

Den genomsnittliga matkorgen idag innehåller mindre socker, salt och organiska gifter än för fem år sedan. Däremot får vi i oss mindre jod vilket kan leda till olika sjukdomar.

Läs mera...

av: Marie 24 maj vid: 10:23 3 1598
sparad under: Livsviktigt artikel,

tryggarematbutiker

Tryggare Matbutiker är Livsmedelshandlarnas initiativ för att skapa opinion kring hur mängdbrott, som stölder och rån liksom hot och våld, drabbar våra livsmedelsbutiker – såväl dess personal som dess kunder. Hjälp till att sprida den osminkade sanningen genom att ta del av tryggarematbutiker.nu. Skriv ut affischen och sätt upp i fikarummet och på andra platser ni tycker passar: Affisch Tryggare Matbutiker

Läs mera...

av: Marie 18 maj vid: 14:31 4 1597
sparad under: Livsviktigt artikel,

torleif snecker

Sen i oktober förra året har Torleif Snecker, lageransvarig på City Gross i Höör, arbetat med Smart pooling – det nya logistiksystemet för lastbärare som Svenska Retursystem lanserar i juni.

– Arbetet går mycket lättare med det här systemet än att behöva hålla på med att leta efter fraktsedlar i olika pärmar, säger han.

Läs mera...

av: Marie 18 maj vid: 14:18 5 1596
sparad under: Livsviktigt artikel,

Annonsera i Livsviktigt

Här når du alla fristående livsmedelshandlare i både ett tryckt månadsmagasin som ett digitalt nyhetsbrev!

Klicka för premiärerbjudandeI nummer tre av Livsviktigt 2017 kan du läsa allt om storsatsningen för Tryggare Matbutiker.