rikspolischefen

Samarbete på lokal nivå, riktade insatser i 14 särskilt stökiga områden och en moderniserad ”Snattofån” är rikspolischefens förslag på ökad säkerhet.

Läs mera...

av: Marie 20 okt vid: 15:30 1 1515
sparad under: Livsviktigt artikel,

food2change

Istället för att kasta bra mat delas den ut gratis till dem som behöver. Det är idén bakom den Västeråsbaserade ideella föreningen Food2change som startade sin verksamhet i våras. Föreningen har växt sen dess och nu är det Stockholms tur där man inlett samarbete med Ica Hagsätra som ska dela ut gratis matkassar med mat som annars skulle gått till svinn. 

Läs mera...

av: Marie 20 okt vid: 15:21 2 1514
sparad under: Livsviktigt artikel,

matspar

"Prisjämförelsesajter finns i alla andra branscher, men inte för mat på nätet. Mat på nätet växer väldigt snabbt och det finns ett behov av att kunna jämföra de olika aktörerna på andra sätt än manuellt", säger Kaveh Sabeghi, marknadschef och medgrundare till Breakit. 

Läs mera...

av: Marie 20 okt vid: 15:14 3 1513
sparad under: Livsviktigt artikel,

polisavsparrning

Porta snattare, bötfälla gärningsmän på plats och inrätta en jourdomstol för brott inom handeln. Det var några förslag som diskuterades under Icas årliga Handlarriksdag under tisdagen och onsdagen.  

Läs mera...

av: Marie 13 okt vid: 17:13 4 1512
sparad under: Livsviktigt artikel,

mynt

I samband med det stora bytet av sedlar och mynt som nu genomförs ger Svensk Handel sina medlemmar rådet att, vid behov, begränsa antalet mynt som kan lämnas i butik till 25 stycken. Rådet utfärdas för att undvika köbildning, tekniska problem och för att måna om personalens arbetsmiljö. 

Läs mera...

av: Marie 13 okt vid: 14:58 5 1511
sparad under: Livsviktigt artikel,

Annonsera i Livsviktigt

Här når du alla fristående livsmedelshandlare i både ett tryckt månadsmagasin som ett digitalt nyhetsbrev!

Klicka för premiärerbjudandeI nya numret av Livsviktigt, som finns digitalt sedan 2003, kartlägger vi e-handeln med mat och hur den utvecklas.