Årstiderna expanderar i Skåne

Matkasseföretaget Årstiderna har den senaste tiden utvecklat sitt utbud av kassar och riktat dom mot singelhushåll samt etablerat sig i fler städer. I januari etablerade sig företaget i fem sydvsvenska orter, och nu gör de det igen.

I en intervju med nättidningen Ehandel.se framgår det att Årstiderna nu ska etablera sig i de skånska orterna Skurup, Ystad, Simrishamn, Tomelilla och Sjöbo.

– Vi samlar kontinuerligt in intresseanmälningar med önskemål om att öppna i utvalda postnummer som vi inte levererar till, och i dessa har vi fått in många intresseanmälningar. Det är roligt när folk visar intresse för att bli kunder hos oss, och vi vill självklart kunna leverera till dem, säger Rachel Seow Sosa, marknads- och försäljningschef på Årstiderna, till Ehandel.se.

Årstiderna startades i Danmark på 1990-talet av bonden Thomas Harttung och kocken Søren Ejlersen. De ville tillsammans skapa en förbindelse mellan jordbruk och matglädje med fokus på kvalitet och ekologisk vardagsmat. Sedan 1999 har Årstiderna levererat sina trälådor fyllda med ekologiska råvaror direkt hem till kundernas dörrar i Danmark och 2004 började man sälja middagspåsar i Sverige. Matkasseföretaget fokuserar på enbart ekologisk mat och har helt uteslutit kött från sina kassar. Endast grönsaker, frukt, fisk och fågel förekommer. Därtill följer man säsongens råvaror – därav namnet Årstiderna.

Källor: Årstiderna, Ehandel.se

Foto: Årstiderna