Butiksägare stänger ute de kriminella med el-lås

Modebutiken Lads i centrala Sundsvall har i flera års tid haft problem med stölder och inbrott. Nu har ägaren Per-Erik Christensen bestämt sig för att stänga de kriminella ute med el-lås på entrédörrarna, enligt en artikel i Market.

I Per-Erik Christensens modebutik finns flera dyrare märken, som Hugo Boss och Ralph Lauren, vilket är mycket lockande för de kriminella som i flera års tid utsatt butiken för flera större inbrott och stölder.

Nu ser Per-Erik Christensen ingen annan utväg än att själv mota bort de kriminella. Och det med ett elektriskt lås till entrédörrarna. Med ett sådant kan han själv bestämma vem som får komma in i hans butik, på torget i Sundsvall.

”Polisen syns inte i Sverige. Det har slagit runt totalt och jag känner mig betydligt mer trygg i New York och Paris än här i Sundsvall, säger Per-Erik Christensen”, till Market.

Per-Erik Christensen säger att han har koll på brottslingarna i Sundsvall och vem som får stanna utanför. Dessutom har han varit i kontakt med polisen och haft stöd av Svensk Handel.

”Det är dags att få något tillbaka för de höga skatter vi betalar i Sverige. Det måste börja hända något på polisfronten”, säger han till Market.

Källa: Market

Bild: Svenskt Näringsliv