Butikssrånarna greps med kassalådan i baksätet

Rånarna satt och väntade på att den förste anställde skulle anlända till Ica Kvantum Malmborgs på Linnégatan i Limhamn, Malmö. Sen tvingade de in honom i butiken. Sex minuter efter att polisen fick larmet greps rånarna med en kassalåda i baksätet på bilen.

Klockan 05.24 under måndagsmorgonen larmades polisen till Ica Kvantum Malmborgs på Linnégatan, där en anställd hade blivit hotad av två män med pistolliknande föremål.

Den anställde kom till jobbet vid 04.55, och blev genast intvingad i männens bil. Sen ska de ha hotat mannen till att släppa in dem i affären.

Rånbytet blev kontanter. Den anställde larmade polis när männen lämnade butiken – sex minuter senare såg en patrull ett fordon som stämde in på beskrivningen av deras bil. Männen hade inte hunnit ta av sig rånhandskarna, och i fordonet låg både replikor av skjutvapen och en kassalåda, som troligtvis är samma som tillgreps på Linnégatan.

De två männen lämnade platsen i bil med stöldgodset, men en kort stund därefter upptäcktes bilen i närheten av Emporia och polisen kunde gripa två män, födda 1979 respektive 1996.

Männen misstänks för olaga frihetsberövande och rån. Den Icaanställde, en man i 30-årsåldern, fick inga fysiska skador i samband med rånet men uppges vara svårt chockad.

Källa: Sydsvenskan, Herkel/Hedenskog