Chokladtjuvar fick fängelse

Två män åtalades i början av februari för omfattande stölder av bland annat choklad i butiker i Alingsås. Åklagaren yrkade på att männen skulle utvisas ur landet. Nu har domen fallit.

Männen som åtalades i februari för stöld av en större mängd chokladkakor i Alingsås döms nu till två månaders fängelse. De slipper dock utvisning ur landet.

För en månad sedan såg en butikskontrollant på Willys i Alingsås hur tre män plockade på sig ett stort antal chokladkakor, tuggumi och rakhyvlar innanför kläderna.

Varorna kostade runt 12 000 kronor men det valde männen att inte betala utan gick vidare till Rusta och fortsatte sin stöldturné.

Därefter greps två av männen av polis medan den tredje lyckades komma undan.

När de båda männen, 34 respektive 50 år, ställdes inför rätta erkände 50-åringen sig skyldig till stöld i båda butikerna. Den yngre mannen medgav endast stöld av ett fåtal chokladkakor på Willys och nekade i övrigt till brott.

Totalt stals 240 chokladkakor, 63 påsar med tuggummi, 30 burkar med tuggummi och 37 förpackningar med rakblad.

Tingsrätten dömde båda männen för stölden på Willys men endast 50-åringen för stölden på Rusta då brott inte kunde styrkas för den yngre av dem.

Männen döms också för häleri eftersom polisen fann stöldgods i deras bil som kom från andra butiker.

De båda männen är tidigare fällda för stöldbrott så därför döms de till två månaders fängelse. Rätten ansåg dock inte att brottet var så pass allvarligt att de borde utvisas ur landet, vilket åklagaren yrkade på.

De båda männen är fortsatt häktade i väntan på att domen vinner laga kraft.

 

Text: Marie Hallencreutz

Källa: Alingsås tidning

Foto: Polisen