Dubbla kundvarv i ny Coop-butik

I måndags öppnade Coop en ny kontantlös butik i den nya fastigheten Grand Central Sundbyberg i strax utanför Stockholm. Den nya butiken har ett brett sortiment av färskvaror, ekologiska varor och erbjuder lösningar och mat för personer på språng. Därmed erbjuds kunderna också två skilda kundvarv.

Bara ett stenkast från Sundbybergs nav för kollektivtrafik med hållplats för tunnelbana, pendeltåg, tvärbana och buss ligger den nya butiken som döpts till Coop Grand Central.

– Det här är ett drömläge i Sundbyberg. Det kommer att bli en modern butik för den som snabbt vill få i sig något gott och när de är på språng. Samtidigt ska vi också erbjuda ett sortiment som passar medlemmar och boende i området. Vår mission är att underlätta deras vardag genom att bjuda på mer prisvärd, hållbar matglädje, säger Joakim Pöyry, distriktschef i Stockholm för Coop Butiker & Stormarknader.

Butiken har en säljyta på 356 kvadratmeter och två olika kundvarv. Ett ”Äta nu”-kundvarv som är det första som möter kunden och längre in i butiken finns mer klassiska varor. Butiken blir också helt kontantlös och förutom kortbetalning erbjuder man också blipp-betalningar med tjänster som Samsung- och Apple pay, dock inte Swish i nuläget.

Butiken har fyra självutcheckningskassor där fokus läggs på färdiga måltidslösningar för frukost, mellanmål, lunch och middag men det kommer också att finnas en disk med två separata kassor inne i butiken där kunderna kan köpa pizzaskivor och annan färdiglagad mat.

Utöver färdigmaten fokuseras på färskvaror och kompletteringsprodukter. Det ska till exempel vara enkelt att köpa och ta med sig ingredienserna till kvällens middag.

Källor: Coop, FK

Foto: Coop