Förtydligande om tingsrättsdomen över stulet gods i Göteborgsområdet

Domen om Tingsrättens friande av de misstänkta som stulit varor från bland andra Mikael Ovrells butik behöver ett förtydligande.

Förtydligandet kommer från Monika Johannesen som är försäljningschef på Vindico Group AB som säljer bland annat DNA-utrustning.

I ett urklipp ur artikeln i Fri Köpenskap, där man långt ner skriver följande i en ir intervju med Christian Nylén som är ansvarig Polis stod:

”Det dröjde inte länge innan vi fick träff. Vi var ute och lös bland stånden på ett av Göteborgs kända försäljningstorg”, berättar lokalpolisen Christian Nylén.

DNA-sprejen visade sig senare vara ett falskt larm men poliserna reagerade på att varorna såldes orimligt billigt.

Men varorna var inte Ovrells?
– Nej, det visade sig att utrustningen reagerat på damm.

https://www.fri-kopenskap.se/article/view/620450/sju_friade_efter_miljonharva_det_ar_en_enorm_skandal

Monika Johannesen säger till Livsviktigt:

– Texten är ju otroligt luddig, och vid en första anblick så ser det ju ut som om att de faktiskt hittade dna-märkta produkter, men ingen av produkterna var DNA-märkta. Hade de varit det hade det med stor sannolikhet kunnat ge en fällande dom.

– För oss är ju detta otroligt viktigt, då vi just fått färska siffror ifrån en av Sveriges största butikskedjor att stölder minskat med över 70 procent och i en annan av Sveriges största butikskedjor har rån och inbrott minskat med 100 procent!

– Jag kan se i framtiden att vi även kommer behöva ha en dialog med åklagare, när man väl hittar DNA-märkta produkter, så att detta faktiskt kan ge fällande domar och på så sätt hjälpa Handeln att få ner brotten, avslutar hon.

Text: Marie Hallencreutz

Källa: Monika Johannesen, Vindico Group AB

Foto: LinkedIn