Handlare och personal misshandlade

Anders Waller, handlare på Ica Supermarket Alen i Söderhamn, misshandlades av en kvinnlig kund i fredags. Även en kvinnlig personal fick motta slag.

Anders Waller, handlare på Ica Alen i Söderhamn centrum blev i fredags misshandlad i butiken. Allt startade i post-avdelningen.

”Tre personer plockade ur sina paket på plats och sparkade in kartongerna bakom kassan till min personal. När en av de anställda försökte ge tillbaka kartongerna och påtala att de inte kunde lämna skräpet i avdelningen blev hon slagen i ryggen, säger Anders Waller till Fri Köpenskap.

När kassörskan kom in till Anders på kontoret var hon skärrad och upprörd. Under tiden hade de tre personerna gått in till charken och sagt att de ville prata med chefen. När Anders Waller kom ned till charken stod två personer och filmade. Den tredje, en kvinna, var mycket upprörd.

”De ville få mig att säga att vi särbehandlade dem. Att vi gjorde skillnad på folk och folk. Hon stod och skrek åt mig i flera minuter och kallade mig för ”jävla smuts”, säger Anders Waller till FK.

Till slut tröttnade han och försökte avvisa personerna från butiken. I höjd med kassan vänder sig kvinnan plötsligt och slår till honom i ansiktet.

”Det var en rejäl propp. Jag stapplade baklänges och tvingades ta stöd mot glassboxarna.”

Polisen grep de tre personerna och dessutom uppmanade handlaren poliserna att konfiskera deras mobiltelefoner eftersom de filmat händelsen. Även butikens övervakningskameror har händelsen på film.

Eftersom det ofta uppstår dispyter i postutlämningen

– Jag sa åt poliserna direkt att de skulle konfiskera telefonerna. Dessutom har vi övervakningskameror som fick med hela händelseförloppet på grund av glömd legitimation eller att paketen beställts i någon annans namn överväger nu handlaren att inte fortsätta med hanteringen.

Källa: Fri Köpenskap

Foto: Privat Ica Alen, montage Marie Hallencreutz