Ica Nära i Herrljunga utsatt av kofotsrånare

Beväpnade med kofot hotade rånarna till sig dags- och växelkassan från Nära-butiken i Herrljunga, enligt Expressen/GT.

”Det är så tragiskt att de ger sig på individer. Vem vet hur de kommer att må om en vecka eller ett år, säger Ica-handlaren Christian Palmén som äger den aktuella butiken.”

Maskerade och beväpnade rånarna slog till mot Ica Nära Ljung i Herrljunga vid klockan nio på kvällen. Två i personalen höll på att stänga butiken då rånarna bröt sig in bakvägen och överumplade dem. Rånarna var mycket hotfulla och fick med sig såväl dagskassan som växelkassan.

Till Expressen vittnar de båda i personalen såhär inför sin chef/handlare:

”Jag blir arg och jag blir ledsen. Samtidigt är jag glad att mina medarbetare inte kom till fysisk skada, det är det viktigaste. Men de har kommit till psykisk skada, De här personerna ser ju inte individen. De tänker att de gör inbrott och tar våra pengar. Men vem vet hur de utsatta kommer att må om en vecka eller ett år efter det här.”

Rånet pågick i ungefär tio minuter och rånarna hade parkerat en flyktbil på baksidan som de använde för att fly brottsplatsen, enligt handlaren Palmén.

”Det känns som att det inte spelar någon roll hur mycket åtgärder vi vidtar för att säkra upp med larm och övervakning och lås och valv. Det känns inte som att det hjälper. Men Ljung ligger ju där det ligger geografiskt, vi har ingen patrullerande polis, det är omöjligt för dem att hinna hit när sådant här händer, säger Palmén.”

Inbrott har butiken haft tidigare – men inte rån – och handlaren upplever att det trappas upp hela tiden, trots att de de säkrar upp.

Enligt Polisens presstalesperson, Ulla Brehm har ingen misstänkt gärningsman gripits, händelsen rubriceras som grovt rån. Gärningsmännen var maskerade.

Handlaren hoppas på att gärningsmännen blir tagna av Polisen eftersom han anser att ett sådant här samhälle vill vi inte ha.

Text/rewrite: Marie Hallencreutz

Källa: Expressen/GT