Ica testar papplåda istället för kassar

Förpackningsföretaget aPak AB har tagit fram en ny förpackningslösning tillsammans med matvarubutiken Maxi ICA Stormarknad i Partille.

Syftet är att minska förbrukningen av plast- och papperspåsar men att ändå kunna erbjuda kunderna ett smidigt och miljövänligt sätt för transport och hantering av matvaror.

”Ett lyft för miljön” kallar Ica maxi stormarknad Partille och aPak sitt koncept i syfte att uppmuntra återanvändning och öka medvetenheten hos kunden.

Konceptet består av en specialanpassad wellpapplåda med bärhandtag, som utvecklats och tagits fram av aPak. Konstruktionen är helt återvinningsbar, staplingsbar och kan enkelt vikas ihop för att ta mindre plats när den inte används.

Till skillnad från plast- och papperspåsen är produktens livscykel lång och tanken är att lådan ska kunna användas under mycket långa perioder.

Målet är att reducera påsförbrukningen och samtidigt kunna erbjuda ett lite mer praktiskt sätt att handla. Inte minst för de kunder som självscannar och är trötta på att kassarna välter i bilen.

Källor: Livsmedel i fokus, aPak

Bild: aPack