Känd studentbutik i Uppsala utsatt för väpnat rån

Under natten mot tisdagen blev Folkes livs på Rackarberget i Uppsala utsatt för ett grovt väpnat rån. Butiken ligger i ett studentrikt område inte långt från Ekonomikum.

Rånarna slog till mot Folkes Livs, som är en Ica Nära butik, strax före midnatt mot tisdagen. Så här beskriver butikschefen Fredrik Andersson hur det gick till:

– I natt blev två av våra medarbetare på Folkes rånade. Två mörkklädda män cirka 180 cm långa, den ene smal och spenslig och den andra lite rund och kraftigare byggd. Dom tvingade med hjälp av en morakniv i plast och en hammare till sig en låst blå postlåda, cirka 1,20 hög modell villapostlåda, innehållande dagskassan som i dagsläget alldrig innehåller mer än några få femhundringar.

Fredrik Andersson vädjar till allmänheten i Uppsala:

”Våra arbetskamrater är förstås chockade av det inträffade. Har du som rört dig i närheten av Folkes livs eller kanske bor här gjort några iakttagelser av t.ex två mörkklädda män enligt ovan släpande på en postlåda så hör gärna av dig till polisen.”

De båda anställda, i 20-25-årsåldern, som lyckades bevara lugnet trots hot med kniv och hammare, förklarade för rånarna att de inte hade nycklar till vare sig kassaskåpet eller dagskassan som förvarades i en postbox. Rånarna beslöt då att ta med sig postboxen med dagens kassa.

Till Uppsala nya tidning (UNT) har butikschef Fredrik Andersson sagt att rånarna endast kom över några femhundralappar samt personalens mobiltelefoner som dumpades en liten bit därifrån.

De två i personalen hittade dock en annan mobil på kontoret och kunde ringa polisen efter hjälp.

Folkes Livs har nu öppet som vanligt.

Text: Marie Hallencreutz

Foto: Privat