Lanthandeln populär i Coronatider

Folk är försiktiga med att vara för tätt inpå varandra under dessa Corona-tider. Detta har lett till ett uppsving för lanthandeln. För Anci Carlsson i Östra Ryd utanför Söderköping har affärerna gått upp med 25-30 procent

I Coronatider söker sig allt fler till lanthandlarna för att göra sina matinköp istället för att ta sig till matbutikerna i städerna. Detta för att undvika andra människor i de större matbutikerna.

Butikchef Anci Carlsson på lanthandeln Affär’n i Östra Ryd har märkt en ökning.

“Det är mer spring i dörren. Det är väl 25-30 procent som det har gått upp ungefär, jämfört med i vanliga fall, det är som en riktigt bra sommar”, säger hon till P4 Östergötland.

”Det finns ju de som är i riskzonerna och kommer hit istället och passar på att handla lite mer när de ändå är här inne, och vi har märkt en ökning helt klart och så kommer de ifrån från Söderköping och grannbyn mer, så att mer spring i dörren har det blivit. De vill ju inte handla i de där större butikerna där nere där det är mer folk utan vill ha lite lugnare och kanske inte springa på så många personer i affären så att då kommer de ut till Östra Ryd.

Källa: P4 Östergötland