Massor av ruttet kött i butiken

Inspektörer fann fyra ton ruttet kött och mängder av fisk som torkades på bland annat ett element, i en nystartad butik i Södertälje.

I december förra året öppnade en ny fisk- och köttbutik i Södertälje, och några dagar efter öppningen besökte kommunens inspektörer butiken.
Dr märkte att det luktade väldigt illa i lokalen, vilket förklarades med att det låg ruttet lamm, fisk, lever och hjärta från fågel som staplade i öppna tråg. – vikten på det ruttna köttet uppskattades till fyra ton, rapporterar Svt Nyheter Södertälje
Handlaren hade varken korrekta dokument eller salmonellaintyg, vilket denne förklarade meda att man köpt in för mycket varor, samtidigt som en konkurrent tagit butikens kunder. Köttet skulle egentligen ha slängts, men handlarens lastbil var trasig.
Kommunens miljökontor såg senare till att köttet destruerades. Dock fann inspektörerna, under ett kontrollbesök i april, mängder med fisk som torkades på element, i smutsiga utrymmen och längs väggarna.
Handlaren hade inga rutiner för hur torkningen skulle gå till och hade inte heller rapporterat att verksamheten ändrats till att inkludera torkning av fisk. Miljönämnden beslutade att förbjuda torkning av fisk i lokalen och handlaren blev tvungen att slänga all torkad fisk.

Källor: Svt, Fri köpenskap

Foto: freeware