Operakällaren satsar på nya klassiker i butikshyllan

Kokt kalv i dillsås och säsongens fisk med het ingefärssås. Det är några av de färdiglagade och klassiska maträtter som Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren, presenterar under varumärket Food by Nobis.

Stefano Catenacci var något av en pionjär när det gäller kylda, färdiglagade maträtter att köpa med sig hem eller ta till jobbet och bara värma. Redan 2005 lanserades de första rätterna under varumärket Gooh.

Efter ett par års frånvaro är det återigen möjligt för kunderna att “ta med sig en bit av Operakällaren hem”, nu under varumärket Food by Nobis.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka med fina premiumprodukter som jag känner mig väldigt stolt över, säger Stefano Catenacci.

Fem enkla, smakrika och klassiska maträtter presenteras: Köttbullar med potatismos, kokt kalv i dillsås, biffstroganoff med vildris, sendaninipasta med hummersås och fisk med het ingefärssås är rätterna som finsmakare kan ta med sig hem. Rätterna säljs färska och kyld i en- eller tvåtrågslösningar beroende på rätt, så att exempelvis köttbullar och mos inte blandas i lådan.

Produkterna lanseras under september i ett antal Ica-butiker i Stockholm för att därefter successivt finnas tillgängliga i fler butiker under hösten.

Källa: Livsmedel i fokus

Foto: Petter Bäcklund