Paradisets crowdfunding en dundersuccé

De släppte andelarna i tisdags med hopp om att dra in 8 miljoner kronor under en 18-dagarskampanj. Dagen efter, igår onsdag, hade de fått in 7 miljoner kronor av 1 500 delägare. Idag torsdag har 2 500 delägare köpt andelar för drygt 11,6 miljoner.

– Riktigt kul! Vi nådde målet om åtta miljoner kronor på bara ett par dagar och nu dag tre är vi nästan uppe i tolv miljoner, säger Johannes Cullberg, vd Paradiset.

Kampanjen pågår i 18 dagar och gränsen ligger vid 24 miljoner kronor om intresset skulle vara så starkt.

– Vi vill ju ha så många små delägare som möjligt, det här är ju en gräsrotsfinansiering för en typ av butik som tar ett ansvar socialt för hälsosammare mat utan skadliga och onödiga tillsatser.

Vad ska ni göra för pengarna?

Till att börja med vill vi öppna tre nya butiker i Storstockholm, söderom söder, i västerort och och i norrort. Vi letar redan lokaler. Vi vill också satsa mer på vårt eget varumärke Every Day by Paradiset.

Antag att ni verkligen kammar hem dryga tjugo miljoner kronor – vad gör ni då?

– Då går vi vidare för att öppna butiker i Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

Att bli delägare hos er innebär rabatter i butikerna och t-shirts bland annat. Finns det någon anledning för dem som inte bor i Stockholm eller de andra större städerna att investera i Paradiset?

– Javisst, man blir ju delägare i ett ärligt företag med sunda värderingar och varor som växer hela tiden. Med tiden lär vi bli börsnoterade också, så även om det kan dröja innan det dyker upp en butik nära där man bor så är man delägare i ett vettigt bolag som blir mer och mer värt.

Varför framgår inte detta i er marknadsföring av kampanjen.

– Det är en rejäl miss och vi kom på det bara för någon dag sedan. Vi talar fortfarande om hur vi ska rätta till det.

Läs mer om Paradiset i nästa magasin av Livsviktigt – nr 7.

Text: Marie Halldestam Hallencreutz

 

Fakta | Paradisets crowdfundingkampanj

Erbjudandet:

För ett minimum belopp på SEK 8,000,000 erbjuder Paradiset 2.83 % av sitt företag och för ett maximum belopp på SEK 24,000,000 erbjuder de 8.03 % av företaget. Aktiepriset är SEK 100.00. Aktierna som ges ut är B-aktier med 1/10-dels rösträtt.

I korthet:

  • Minsta investering: 1000 kr/10 aktier ger 20 % rabatt på ordinarie priser under 1 år. Rabatten är personlig.
  • Mål: lägst 8 mkr, högst 24 mkr motsvarande 3-9% av totala antalet aktier.
  • För investering högre än 300 000 SEK, kontakta Paradiset direkt via information på plattformen när rundan har öppnat. Max investering är 500 000 SEK.

Alla delägare får:

  • Tillgång till vårt exklusiva forum för investerare
  • Rösta om vilka egna produkter Paradiset ska utveckla
  • Medverka på årligt investerarmöte

Läs mer på http://paradiset.com/