Proteinskiftet öppnar för Greenfoods intåg på Bergendahls

Greenfoods blir ny leverantör av frukt och grönt till Bergendahls Food.
– Vi har ett starkt helhetserbjudande som underlättar konsumenternas vardag, säger David von Laskowski, vd och koncernchef på Greenfood.

Bergendahls Food och City Gross väljer in Greenfood som en leverantör för att stärka sortimentet av frukt och grönt

– I takt med proteinskiftet och ett växande intresse för grönsaker och frukt ser vi det som strategiskt viktigt att satsa på att ha ett riktigt bra sortiment, säger Mats Sjödahl,vice vd och inköpsdirektör på Bergendahls Food.

Greenfood är en av nordens ledande livsmedelskoncerner, med varumärken som Daily Greens, Picadeli och Sallacarte, och erbjuder allt från skurna salladsblandningar och gröna tillbehör, till wraps, salladsbarer och hela måltider.

Bolaget har nått sin framgång ”genom ett attraktivt sortiment, effektiv logistik och en stark passion för att göra hälsosam mat mer tillgänglig och enklare att konsumera”.

– Vi har marknadens starkaste erbjudande inom traditionell frukt och grönt. Men det är bredden av vår produktportfölj, vår innovationskraft och vår kunskap inom hälsosam mat som gjorde att Bergendahls valde oss som leverantör, säger Ted Stenshed, vd för Greenfoods affärsområde Fresh produce.

Det totala inköpsvärdet på frukt och grönt hos Bergendahls Food och City Gross är närmare 600 miljoner kronor årligen.

Källor: Bergendahls, Livsmedel i fokus