Svensk Avfallsrådgivning lanserar informationsfilmer till gamla och nya kunder

Svensk Avfallsrådgivning, som Livsmedelshandlarna samarbetar med för bästa möjliga hantering av handlarnas olika typer av avfall, har nu gjort en informationsfilm. Filmen inleder en serie av filmer som ska vara handlarna till hjälp oavsett om man är kund eller blivande kund. Se filmen här.

I en sju minuter lång film informerar Eric Johansson och Jonas Amfer vad Svensk Avfallsrådgivning kan erbjuda handlarna och det bästa av allt är att det ingår i medlemskapet i Livsmedelshandlarna att få ta del av deras hjälp. Filmen som nyligen producerades har skickats till medlemmarna i Livsmedelshandlarna, alltså både nya och kanske blivande kunder.

Bra respons från handlarna

– Vi har fått väldigt bra respons från både handlare och butikschefer som gärna vill att vi går vidare och fortsätter att kommunicera på detta sätt., säger Eric Johansson.

Som ett föredrag med power point

Han och kollegan Jonas Amfer varvar snacket med varandra i filmen ungefär som i ett vanligt föredrag med powerpoint-presentation. Känslan av att vara närvarande i publiken är påtaglig och budskapet går lätt in.

– Vi delar vårt arbete med avtalsbevakning, alltså befintliga kunder, och att nå nya medlemmar som kanske inte hört talas om oss. Filmen var ett sätt vi kom på för att försöka nå båda dessa grupper. Det är inte alltid som vi har den tid vi skulle vilja ha till befintliga kunder att presentera vad mer vi kan göra, samtidigt som det finns många handlare som inte ens vet om oss som vill nå, säger Eric Johansson.

Hur går ni vidare?

– Vi har precis haft ett möte om det och kommit fram till att vi ska fortsätta att göra filmer men kanske inte så långa som sju minuter utan snarare två till tre minuter långa. Vår tanke är att försöka få ut en ny film i månaden via Youtube. Första filmen var mer inriktad på vad vi kan erbjuda inom ramen för ett medlemskap i Livsmedelshandlarna, säger Eric Johansson.

– De filmerna som vi kommer producera från och med nu kommer inrikta sig mera på aktuella frågor och utmaningar som butiker har. Det kan vara allt från frågor kring kommunalt avfall, klassificering av olika avfallsmaterial och priser, bara för att ge några exempel. Dessa filmer kommer att skickas ut dels via mejl men även via andra sociala medier, säger han.

Text: Marie Hallencreutz

Foto: Svensk Avfallsrådgivning AB