Svenska Oumph! lanseras i brittiska Tescos butiker

Svenska Food for progress gör ytterligare framsteg i Storbritannien. Nu lanseras den svenska sojabönsprodukten Oumph! hos hundratals butiker i Storbritanniens största dagligvarukedja Tesco.

Food for progress har sedan tidigare lanserats på den brittiska marknaden, när man debuterade hos Whole foods tio brittiska butiker i höstas.

Lanseringen som skedde nu i veckan är betydligt större. Nu finns tre Oumph-produkter i 379 av Tescos drygt 3 400 butiker i landet. Det handlar om Pulled Oumph!, Kebab Spiced och The Chunk, som är okryddad.

–Tesco är den perfekta partnern för oss inte bara på grund av deras storlek utan också för att de själva är i framkant inom den här typen av produkt, säger

Anders Wallerman, medgrundare och vd på Food for Progress som skapat Oumph!, i ett pressmeddelande.

– I skandinavien har Oumph! bidragit till att locka folk att testa att äta mer plantbaserad mat och vi hoppas att samma sak ska ske i Storbritannien, säger han.

– Av de 379 butiker vi kommer in i omfattar det mer än 50 procent av deras större butiker. Just nu är vi i frysdisken och det är mer en produkt att ta hem att laga, så därför är den inte lämpad i många av de småbutikerna som finns. Här finns väldigt spännande samarbeten på gång, där vi hoppas att vi ska expandera ut i ”ready to eat”-segmenten, säger Anna-Kajsa Lidell, medgrundare av Food for progress, till Food supply.

Till en början lanseras tre produkter och beroende på hur det går så har bolaget fått signaler om att det kan det bli aktuellt att expandera med fler produkter. Vad gäller produktionskapaciteten finns det oavsett mycket utrymme kvar, och man behöver enligt Anna-Kajsa Lidell komma upp i ”rejält många ton” innan man behöver tänka på anläggningar i andra länder. Oumph! tillverkas i Stora Levene.

Källor: Food for progress, Food supply

Foto: Food for progress