Tryggare matbutiker

Livsmedelshandeln i Sverige är hårt utsatt för brott. Många personer använder butiken som skafferi. De stjäl, hotar och trakasserar personalen. Varken polis, åklagare eller det övriga rättsväsendet prioriterar brotten. Det gör att gärningsmännen tycker att det är mer eller mindre fritt fram. Detta vill vi i Livsmedelshandlarna ändra på.

Genom initiativet Tryggare Matbutiker vill vi skapa en folkrörelse som delar vår vision om att våra butiker ska få vara öppna, välkomnande och trygga, både att handla och att arbeta i.

Detta händer oss

Detta händer oss

Berätta din historia

Berätta gärna vad du varit med om. Det kan vara jobbigt och känsligt men genom att dela med dig bidrar du till att få upp ögonen på alla dem som behöver veta hur stort problemet är.

Vi vill inte att polis, åklagare och det övriga rättsväsendet ska skyffla våra problem under mattan. Med din historia kan vi visa hur omfattande brottsligheten är i våra butiker. Först när vi kan kan visa det, kommer de att ta oss på allvar och göra någonting åt det. Hör av dig och berätta, oavsett om du jobbar eller handlar i en livsmedelsbutik.