Veckans brott i butik

Mordförsök vid stora Coop i Boden och i en matbutik i Helsingborg, ett par som stal en insamlingsbössa och stöld i en matbutik i Härnösand, är några axplock ur veckans butiksbrott.

 

Mordförsök vid stora Coop i Boden

Flera polispatruller har gjort en insats vid Stora Coop i Boden under måndagskvällen. Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i anslutning till affären.

En man, född 1980, anträffades svårt skadad med sticksår inne i Stora Coop i centrala Boden i måndags eftermiddag. Man vet dock inte om det var inne i matbutiken som mannen blev skuren/stungen. Mannen är skadad men har inte livshotande skador. Mannen vårdas på Sunderbyns sjukhus.

Än så länge finns ingen skäligen misstänkt och polisen fortsätter med utredning av händelsen. Under tisdagen hölls förhör med såväl målsägande som vittnen.

Polisen tar gärna emot tips eller mer information kring ärendet på telefon 114 14.

 

Polisen söker vittnen till knivrån i Delsbo

På kvällen den 6 mars rånades Hemköp i Delsbo av två personer beväpnade med kniv. I tisdags gick Polisen ut och vädjade till allmänheten efter vittnen till händelsen.

Två män tog sig in på Hemköpsbutiken i centrala Delsbo och hotade en kassörska med kniv och tvingade till sig kassan. Männen lämnade platsen till fots, med en mindre summa pengar.

Personalen har dock inte kunnat lämna några säkra signalement.

Polisen meddelade på sin hemsida att en hundpatrull varit på platsen och spårat ikapp två män i 20-årsåldern som senare greps i närområdet. De två männen förhördes och sitter nu anhållna.

Polis och åklagare söker nu vittnen till händelsen för att styrka misstankarna mot gärningsmännen. De som har gjort iakttagelser kring Hemköp, Ica, Frendo eller i övriga centrala Delsbo under kvällen tisdagen den 6 mars från klockan 19:30 och fram till kl. 22:00 bör höra av sig till Polisen på 114 14.

 

Par stal insamlingsbössa

Två personer misstänks för att i tisdags ha stulit en insamlingsbössa som fanns placerad i en butik i Linghem, Linköping.

Enligt en anmälan var en man och en kvinna inne i en butik i Linghem och lyckades utföra ett växlingsbedrägeri. Samtidigt stal de även den insamlingsbössa som fanns i butiken.

Det var strax före klockan 15.00 på tisdagen som polisen tog emot ett samtal om en misstänkt stöld samt bedrägeri. När polisen anlände till platsen hade de två misstänkta personerna försvunnit från butiken. Polisen meddelar ändå att viss bevisning har säkrats.

Polisen tar gärna emot uppgifter från allmänheten om intressanta personer eller fordon, som skulle kunna sättas i samband med händelsen, telefon 114 14.

 

Stöld i matbutik i Härnösand

Polis kallas i måndags till en mataffär i centrum under där en man tagit en vara utan att betala. Mannen, som är i 55-årsåldern, misstänks för ringa stöld.

 

Mordförsök i matbutik i Helsingborg

Polis kallades i söndags kväll till en parkering utanför en matvarubutik på Regementsvägen i Helsingborg med anledning av ett bråk. När polisen kom fram anträffades en man i 25-års åldern med skador. Den skadade mannen har stickskador. Han var vaken och talbar när polisen kom till platsen.

Mannen togs med ambulans till sjukhus och polisen utredde vad det som hände på platsen. Polisen letar ännu efter personer som har varit inblandade i bråket.

Fyra pojkar i 15-års åldern är gripna i anslutning till händelsen. En av de gripna är under 15 år och kommer att överlämnas till socialförvaltningen.

Polisen har hållit förhör med vittnen och tagit kläder i beslag för att kunna genomföra en teknisk undersökning av dessa. Polisen undersöker även vilka övervakningskameror som kan finnas i anslutning till brottsplatsen.

Brottsrubriceringen är försök till mord.

 

Överfallslarm i matbutik i Stockholm

Det var i lördags som personalen i en matvarubutik tryckte på överfallslarmet i samband med att man försökte stoppa en snattare.

Polis kom till platsen och grep den misstänkte och körde denne till polisstation.

En anmälan avseende rån (motvärnsfallet) upprättades då den misstänkte brukat våld då personalen försökt att återta det stulna godset.

 

Sammanställt av: Marie Hallencreutz

Källa: Polisen

Foto: Fotoakuten