Willys i Vivalla stänger efter flera rån

Willys i Vivalla centrum stänger efter att butiken utsatts för flera rån på kort tid. Enligt Willys presstalesperson har rånen ”påverkat processen” att stänga butiken, även om de inte är en grundorsak, skriver Nyheter Idag.

Efter att ha utsatts för tre rån på tre veckor kommer matbutiken Willys i det utsatta området Vivalla i Örebro stänga för gott på torsdag. Det rapporterar Nerikes Allehanda enligt Nyheter Idag.

Willys presstalesperson Johanna Eurén säger till SVT Nyheter Örebro att beslutet att stänga butiken i Vivalla Centrum inte fattats på grund av rånen, men att dessa bidragit till att skynda på processen.

”Orsaken i grunden är att vi öppnat en annan butik i närheten. Vi har sedan dess övervägt, och nu landat i, att vi har tillräckligt många butiker i området. Sen är det naturligtvis så att rånen som de utsatts för har påverkat processen. Det är alltså inte grundorsaken, men gjort att vi landat i beslutet lite tidigare”, säger Eurén till SVT Nyheter Örebro.

I fredags fick personalen på Willys beslut om butikens stängning och de som är fast anställda kommer att erbjudas andra jobb i butiker i närheten.

Källa och foto: Nyheter Idag